جشنواره بزرگ ایده شو دانشگاه شهید بهشتی توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی و با همکاری مرکز رشددانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تالار مولوی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
دگرگونی های چشمگیری که در دهکده جهانی در زمینه اجتماعی و اقتصادی در قرن بیست و یکم رخ داده به همگان آموخت که رویکرد کشورهای جهان در چند دهه اخیر به موضوع کارآفرینی خیره شده تا موجی از سیاست های توسعه کارآفرینی، ایدئولوژی کسب و کار، تکنولوژی های نوین در جهان ایجاد شود؛ و پدیده نو ظهور کارآفرینی راه حلی برای فائق آمدن بر مشکلات اقتصادی- اجتماعی شناخته شود. یکی از پیامدهای کارآفرینی، توسعه کسب وکار در جوامع کشورهای جهان است که قادر است رشد اقتصادی کشورها را تسریع و آثار اجتماعی مناسبی را برای جوامع به ارمغان آورد. با توجه به سیاست های کلی کشور زمینه ایجاد کسب وکارهای استارتاپ، نوپا و دانش بیان به وجود آمده است. در همین چارچوب معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی جشنواره بزرگ ایده شو دانشگاه شهید بهشتی را برگزار نمود.
جشنواره بزرگ ایده شو؛ فضایی برای ارائه ایده های دانشجویی می باشد. فضایی که در آن دانشجویان ایده پرداز، همکاران تخصصی، سرمایه گزاران، متخصصان تجاری سازی و مسئولین کشوری با یکدیگر پیوندی ناگسستنی دارند. به عبارت دیگر جشنواره ایده شو با موضوع ایده پروری و آمایش ایده ها و تجاری سازی آنها در دانشگاه شهید بهشتی برگزار گردید.
اهداف جشنواره ایده شو، ایجاد شور، نشاط و طراوت علمی و پژوهشی در میان رشته های دانشگاهی، اعتلای نقش دانشگاه در جذب نخبگان، حمایت از صاحبان ایده و کارآفرینی، شناسایی ایده های خلاقانه با هدف تجاری سازی، ترویج فرهنگ ایده پردازی در میان جامعه علمی علی الخصوص دانشجویان و اعتلای خودباوری علمی در بستر خلاقیت و ایده پردازی می باشد.
دکتر محمد رضا برومند مدیر فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید بهشتیدر اختتامیه این جشنواره گفت: جشنواره ایده شو در واقع محلی برای تعامل بین دانشجویان، صاحبان ایده، تجارب موفق و بیان شکست های شرکت های نوپا، دانش بنیان و سرمایه گزاران می باشد که ایده پردازان، ایده خود را در مقابل داوران خبره ارائه می دهند. همچنین ایشان اظهار داشت: در ایده شو آنچه مهم است پرداختن به ایده های نوین است که بتواند مشکلات جامعه و از طرفی اشتغال جوان به ویژه دانش آموختگان دانشگاهی را حل یا بهبود ببخشد. ایشان همچنین اذعان داشت: در این برهه زمانی که مباحث اصلاح ساختارهای اقتصادی، توجه به کسب و کارها و اشتغال جوانان در فرمایشات گرانبهای مقام معظم رهبری مدظله العالی مطرح می شود. فرهنگ ایده پردازی و ایده شو باید تلاش کند به موضوع اساسی کارآفرینی بپردازد و زمینه مشارکت دانشجویان را فراهم نماید و نیز حمایت های لازم تا مرحله ورود به بازار را بعمل آورد.
دکتر خسرو پیری مدیر مرکز رشد دانشگاه شهید بهشتی گفت: جشنواره ایده شو می تواند به عنوان اولین رویداد ایده پردازی و پرورش ایده در دانشگاه ها مطرح شود که با تلاش سرمایه گزاران، متخصصین، ایده ها در جویبار تجاری سازی به محصول یا خدمات تبدیل شوند. همچنین ایشان اظهار داشت: که جوانان، دانشجویان و فارغ التحصیلان با اعتماد به نفس که علاوه بر مبانی علمی باید مجهز به دانش، فن و هنر کارآفرینی باشند تا بتوانند محصول و خدماتی که حاصل دانش آنها هست را به جامعه ایران تقدیم کنند. در همین چارچوب ایشان اذغان داشت: باید فرهنگ شکل گرفته پشت میز نشینی سنتی را به فرهنگ استارتاپ، دانش بنیان و نوپا و تولید علم قابل تبدیل به محصول و خدمات را تغییر داد.
سجاد محمدیان هاور دبیر جشنواره ایده شو گفت: ایده در نهان خود حلقه هایی دارد که درجشنواره ایده شو به آنها چشم دوخته می شود حلقه هایی از قبیل مشتریان، منابع کلیدی، ساختار هزینه و مدل های درآمدی، شرکای کلیدی و رقبای کلیدی. دبیر جشنواره ایده شو اظهار داشت: دانشجویان ستون اصلی تولید و اشاعه کارآفرینی و ایده پردازی در روند پایداری توسعه یکپارچه کشور و پیشرفته های نوآورانه و شریک قوی برای جامعه می باشند. همچین دانشجویان و جامعه دانشگاهی از طریق دریافت تجارب مراکز پژوهشی و علمی کشور قادر هستند توسعه فناوری خلاقانه، تولید محصولات دانش بنیان و خدمات نوین برای جامعه، رشد اقتصادی ایران را شتاب بخشند. ایشان اذعان داشت: ایده شو به ما می آموزد فرهنگ ایده پردازی، پرورش و آمایش ایده را تمرین کنیم و به مرحله تجاری سازی برسانیم.
جشنواره ایده شو دانشگاه شهید بهشتی در تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ در تالار مولوی دانشگاه شهید بهشتی برگزار گردید. در این جشنواره ده شرکت استارتاپ، دانش بنیان و نوپا از تجارب، شکست ها و تلاش های خسته ناپذیر خود برای رسیدن به ایرانی آبادتر گفتند. همچنین از ۸۳ ایده ای که به دبیرخانه جشنواره ایده شو ارسال گردید ۲۴ اثر به مرحله ارائه ایده در مقابل تیم داوری رسید. در اختتامیه این جشنواره از ۷ ایده برگزیده از طرف معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی و معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تقدیر به عمل آمد.
2 دیدگاه
سلام وقت به خیر
من هنرجوی پایه ۱۲ هستم و تازه از هنرستان فارغ التحصیل شدم.میتونم توی این جشنواره شرکت کنم؟
باسلام بله امکان شرکت وجود دارد.