بسمه تعالی
دستورالعمل برگزاری
جشنواره ملی ایده شو بهشتی
مقدمه:
ایدهشو از جمله بخشهایی است که در دوزادهمین جشنوارۀ بینالمللی حرکت و در راستای اقتصاد دانشبنیان و با هدفگذاری نسل جدید انجمنهای علمی به همت ادارهکل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ساختار جشنوارۀ بینالمللی حرکت افزوده شد. در راستای شناسایی، توانمندسازی و تجاریسازی ایدهها و دستاوردهای دانشجویان دانشگاههای سراسر کشور، بخش ویژۀ ایدهشو توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود. هدف اصلی از برگزاری این بخش ارزشگذاری و اهمیت بخشیدن به دستاوردهای مرتبط با کسبوکار دانشجویان و در راستای تحقق اهداف دانشگاه نوآور است.
اهداف بخش ویژۀ «ایدهشو» به شرح ذیل است:
۱- گسترش فرهنگ خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی در بین دانشجویان دانشگاهها و تشکیل زیستبوم نوآوری انجمنهای علمی دانشجویی کشور.
۲- افزایش مشارکت کارگروهی و داوطلبانۀ دانشجویان در فعالیتهای مرتبط با نوآوری و کارآفرینی و همچنین ایجاد بستر مناسب برای ارتباط و همکاری گسترده و مستمر با مراکز خدماتی، صنعتی و شرکتهای دانشبنیان و خلاق کشور.
۳- زمینهسازی بروز خلاقیت، ابتکار و نوآوری دانشجویان در قالب تشکیل واحدهای فناور و هستههای نوآور در دانشگاههای سراسرکشور.
۴- توسعۀ کارآفرینی با هدایت نوآوران و فناوران به سمت ایجاد واحدهای فناور و نوآور و ایجاد بستری مناسب جهت پذیرش تیمهای نوآوری انجمنهای علمیدانشجویی در مراکز رشد، مراکز نوآوری و پارکهای علم و فناوری.
مادۀ ۱) تعاریف
۱-۱- وزارت: منظور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
۱-۲- معاونت: منظور معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
۱-۳-دانشگاه: منظور کلیۀ دانشگاههای زیرمجموعۀ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
۱-۴-پارک و مراکز رشد: منظور از پارک پارکهای علم و فناوری مستقر در دانشگاهها یا مراکز استانها و منظور از مراکز رشد مراکز رشد واحدهای فناوری و کارآفرینی است.
۱-۵-ایده: فعالیت ذهنی بهمنظور حل مسئله که قابلیت تبدیل شدن به کالا، خدمات و یا فرایندهای جدید را دارد و اغلب شامل ویژگیهای جدید، خلاقانه و مبتنی بر حل مسئله (با ارزش) است.
۱-۶- خلاقیت: اندیشهورزی در جهت طرح نظرات، فرضیهها و ایدههای جدید با توجه به با مسائل، ضعفها، کاستیها و خلاءهای موجود که در نهایت یا منجر به ایجاد محصولات و روشهای جدید و یا بهبود فرایندها یافته میشود.
۱-۷- نوآوری: فرآیندی است که ایده را به محصول یا خدمات با کارایی خاص تبدیل می نماید و باعث بهبود محصول یا خدمات موجود میشود.
۱-۸-تیمهای نوآور: مجموعهای متشکل از اعضا یا همکاران انجمنهای علمیدانشجویی علاقمند به مشارکت داوطلبانه و تیمسازی بر مبنای ایدههای نوآورانه و فناورانه در یک یا چند رشتۀ دانشگاهی است.
مادۀ ۲) محورهای بخش ویژۀ «ایدهشو»
۲-۱ ) دانشگاه و کسبوکارهای نوپا دانشجویی:
- ایدههای مرتبط با دانشگاه و شکلگیری فرهنگ کارآفرینی بین دانشجویان و اعضای هیات علمی
- ایدههای مرتبط با تبدیل فرصت کارآموزی دانشجویان به اشتغال پایدار
- ایدههای مرتبط با شکلگیری بستر حضور انجمنهای علمی دانشجویی در پارکها و مراکز نوآوری
- ایدههای مرتبط با تجاریسازی پایاننامهها و رسالههای دکتری دانشجویان
- ایدههای مرتبط با تولید محتواهای علمی و تخصصی در رشتههای دانشگاهی جهت اشتغال پایدار
- ایدههای مرتبط با کسبوکارهای دانشجویی در فضای مجازی
۲-۲) مهارتافزایی و اشتغال دانشجویان:
- ایدههای مرتبط با افزایش مهارتافزایی دانشجویان در راستای اکوسیستم نوآوری ایران
- ایدههای استارتاپها و کسبوکارهای دانشجویی در رشتههای مختلف دانشگاهی
- ایدههای استارتاپهای زمینهمند جهت فروش کالاها و خدمات ایرانی (به ویژۀ صنایع دستی)
- ایدههای استارتاپها و کسبوکار جهت افزایش صادرات محصولات
- ایدههای کسبوکار جهت پیوند میان جامعه، صنعت و دانشگاه توسط دانشجویان
ایدههای کسبوکار آزمایشگاهی جهت تولید محصول فناور و نوآور
۲-۳) زیرمحورهای چالشهای محیط زیست و انرژی:
- ایدههای کسب و کار در عرصۀ دانشگاه سبز
- ایدههای علمی و عملی جهت ایجاد مشوقهای انگیزشی برای شهروندان دوستدار محیطزیست
- ایدههای کسبوکار مرتبط چالشهای مدیریت منابع آب
- ایدههای کارآفرینی در رشتههای دانشگاهی با تأکید بر ارزشهای محیط زیست و انرژی پاک
- ایدههای کسبوکار جهت کاهش چالشهای تولید و مصرف کالاهای تجزیهناپذیر
۲-۴) زیرمحورهای خلاقیت و نوآوری در کسبوکارهای کوچک (خانگی، محلی و سنتی)
- ایدههای مرتبط با ایجاد ارزش افزوده در کسبوکارهای کوچک
- ایدههای مرتبط با ایجاد بسترهای خدمات اینترنتی در کسبوکارهای کوچک
- ایدههای مرتبط با تولید محتواهای آموزشی و فرهنگسازی برای کسب وکارهای کوچک
- ایدههای مرتبط با عملیاتیکردن کسبوکارهای کوچک
مادۀ ۳: مراحل بخش ویژۀ ایدهشو
۳-۱) ثبتنام دانشجویان متقاضی بخش ویژۀ «ایدهشو»
۳-۲) برگزاری ۵ دورۀ آموزشی برای شرکتکنندگان جهت آشنایی با اکوسیستم نوآوری، تکمیل کردن مدل کسبوکار و ارائۀ سه دقیقهای ایده
۳-۳) فرآیند داوری در دو مرحلۀ پایش اولیه و انتخاب برگزیدگان در روز اختتامیه
مادۀ ۴: شرایط ثبتنام دانشجویان
(۴-۱)کلیۀ اعضا و همکاران انجمنهای علمیدانشجویی دانشگاههای سراسر کشور در قالب فردی و گروهی مجاز به ثبتنام و ارسال آثار در بخش رقابتی با توجه به محورهای بخش ویژۀ «ایدهشو» خواهند بود.
(۴-۲)پس از شرکت در کارگاههای آموزشی و خدمات مشاورهای، ارائۀ مجازی ایده در زمان برگزاری سیزدهمین جشنوارۀ بینالمللی حرکت، به مدت سه دقیقه بهصورت آنلاین در حضور داوران صورت خواهد گرفت.
(۴-۳)نتایج داوری نهایی و معرفی برگزیدگان در روز اختتامیۀ سیزدهمین جشنوارۀ بینالمللی حرکت صورت خواهد گرفت.
تبصرۀ ۱: ایدههای ارائه شده باید توسط دانشجویان خلق و تولید شده باشد و کپی کردن آثار از منابع ایرانی و خارجی ممنوع بوده و در صورت احراز، موضوع تخلف محسوب میگردد و مطابق مقررات حقوقی برخورد خواهد شد.
مادۀ ۵: ارسال ایدهها به دبیرخانه
۵-۱) شرکتکنندگان از تاریخ انتشار فراخوان تا تاریخ ۵ اسفند ۹۹ میتوانند ایدههای خود را در سایتhttp://ideashow.sbu.ac.ir بارگذاری نمایند.
۵-۲) کلیۀ اطلاعرسانیهای مرتبط با بخش ویژۀ «ایدهشو» در سایت و برحسب نیاز، از طریق کانالهای تلگرامی و اینستاگرامی صورت خواهد گرفت.
۵-۳) همزمان با ثبتنام شرکتکنندگان کارگاههای آموزشی آشنایی با اکوسیستم نوآوری ایران و مدلهای کسبوکار نیز برگزار میگردد. تمامی ویدئوهای آموزشی ضبط و در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد.
۵-۴) با هماهنگی مشاوران کسبوکار و منتورها، شرکتکنندگان باید تا تاریخ ۱۰ اسفند ۹۹ ویدئو سه دقیقهای و پوستر اینفوگرافیک مورد نیاز را تکمیل و ارسال نمایند.
تبصرۀ ۱: نتایج پایش اولیۀ آثار در تاریخ ۶ اسفند ۹۹ از طریق سایت اعلام خواهد شد و برگزیدگان این مرحله در سیزدهمین جشنوارۀ بینالمللی حرکت، بهصورت مجازی به مدت سه دقیقه در حضور داوران ارائۀ آنلاین ایده خود را خواهند داشت.
تبصرۀ ۲: آدرس سایت ideashow.sbu.ac.ir است و حتماً باید بدون www در مرورگر نوشته شود.
مادۀ ۶: فرآیند داوری ایدهشو
۶-۱) ایدههای ارائه شده توسط دانشجویان بهصورت فردی و گروهی به دبیرخانه ارسال میشود و متناسب با هر ایده از طرف دبیرخانه یک مشاور تعیین میگردد. وظیفۀ مشاور ارائۀ آموزشهای لازم به ایدهپردازان جهت ارائۀ آنها به بهترین شکل در بخش ویژه ایدهشو است (نحوۀ ارتباط با منتورها توسط دانشجویان شرکت کننده از طریق تلفن همراه هماهنگ خواهد بود).
۶-۲) ایدههای ارسال شده به دبیرخانه در مرحلۀ اول توسط داوران بررسی و پایش میشود و نتایج این بررسی در سایت اعلام خواهد شد.
۶-۳) تیمها و یا نفراتی که ایدهشان در پایش اولیه برگزیده شده میبایست در کارگاههای آموزشی تکمیلی (بهصورت مجازی) شرکت و نسبت به ارائۀ آنلاین ایده در فضای مجازی در سه دقیقه در زمان برگزاری جشنوارۀ بینالمللی حرکت در حضور داوران و سرمایه گذاران اقدام نمایند.
۶-۴) برگزیدگان نهایی بخش ویژۀ ایدهشو در مراسم اختتامیۀ سیزدهمین جشنوارۀ بینالمللی حرکت، بر اساس امتیاز داوران معرفی خواهند شد.
۶-۵) آثار اینفوگرافیک ایدهها در بخش نمایشگاهی جشنوارۀ بینالمللی حرکت بارگذاری و قابل مشاهده خواهد بود.
تبصره – شاخصها و کلیۀ اطلاعات مربوط به داوری سایت قرار گرفته است.
مادۀ ۷) زمان بندی بخش ویژه ایده شو:
(۷-۱)آخرین مهلت دریافت ایدههای دانشجویان: ۵/۱۲/۱۳۹۹
(۷-۲)ارائه ویدئوهای سه دقیقهای و پوستراینفوگرافیک: ۱۰/۱۲/۱۳۹۹
(۷-۳)ارائۀ ایدۀ در سه دقیقه برگزیدگان پایش اولیه بهصورت مجازی: همزمان با برگزاری سیزدهمین جشنوارۀ بینالمللی حرکت
(۷-۴)اعلام نتایج: همزمان با اختتامیۀ سیزدهمین جشنوارۀ بینالمللی حرکت
تبصره: در صورت هرگونه تغییر در زمانبندی و همچنین ساعت برگزاری سیزدهمین جشنوارۀ بینالمللی حرکت، مراتب از طریق آدرس سایت جشنواره اعلام میگردد.
دبیرخانه ایده شو
آدرس: تهران، ولنجک، میدان شهید شهریاری، دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی ۳ مرکز نوآوری، دبیرخانه دائمی ایده شو بهشتی تلفن:۲۹۹۰۲۶۶۲ -۰۲۱ پاسخگویی از طریق واتساپ:۰۹۱۰۴۳۵۶۷۷۸
بعد از ثبتنام و تکمیل فرم مربوطه، با همکاری و هدایت مشاوران و مدرسان، ویدیو و پوستر اینفوگرافیک توسط شرکتکنندگان تهیه و برای دبیرخانه ارسال خواهند شد.