دستورالعمل رویداد استارتاپی ایده شو جشنواره بین المللی حرکت

بسمه تعالی

 

دستورالعمل برگزاری

جشنواره ملی ایده شو بهشتی  

مقدمه:

 ایده‌شو از جمله بخش‌هایی است که در دوزادهمین جشنوارۀ بین‌المللی حرکت و در راستای اقتصاد دانش‌بنیان و با هدف‌گذاری نسل جدید انجمن‌های علمی به همت اداره‌کل فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ساختار جشنوارۀ بین‌المللی حرکت افزوده شد. در راستای شناسایی، توانمندسازی و تجاری‌سازی ایده‌ها و دستاوردهای دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور، بخش ویژۀ ایده‌شو توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود. هدف اصلی از برگزاری این بخش ارزش‌گذاری و اهمیت بخشیدن به دستاوردهای مرتبط با کسب‌وکار دانشجویان و در راستای تحقق اهداف دانشگاه نوآور است.

 

اهداف بخش ویژۀ «ایده‌شو» به شرح ذیل است:

۱- گسترش فرهنگ خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی در بین دانشجویان دانشگاه‌ها و تشکیل زیست‌بوم نوآوری انجمن‌های علمی دانشجویی کشور.

۲- افزایش مشارکت کارگروهی و داوطلبانۀ دانشجویان در فعالیت‌های مرتبط با نوآوری و کارآفرینی و همچنین ایجاد بستر مناسب برای ارتباط و همکاری گسترده و مستمر با مراکز خدماتی، صنعتی و شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق کشور.

۳- زمینه‌سازی بروز خلاقیت، ابتکار و نوآوری دانشجویان در قالب تشکیل واحدهای فناور و هسته‌های نوآور در دانشگاه‌های سراسرکشور.

۴- توسعۀ کارآفرینی با هدایت نوآوران و فناوران به سمت ایجاد واحدهای فناور و نوآور و ایجاد بستری مناسب جهت پذیرش تیم‌های نوآوری انجمن‌های علمی‌دانشجویی در مراکز رشد، مراکز نوآوری و پارک‌های علم و فناوری.

 

مادۀ ۱) تعاریف

۱-۱- وزارت: منظور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

۱-۲- معاونت: منظور معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

۱-۳-دانشگاه: منظور کلیۀ دانشگاه‌های زیرمجموعۀ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

۱-۴-پارک و مراکز رشد: منظور از پارک پارک‌های علم و فناوری مستقر در دانشگاه‌ها یا مراکز استان‌ها و منظور از مراکز رشد مراکز رشد واحدهای فناوری و کارآفرینی است.

۱-۵-ایده: فعالیت ذهنی به‌منظور حل مسئله که قابلیت تبدیل شدن به کالا، خدمات و یا فرایندهای جدید را دارد و اغلب شامل ویژگی‌های جدید، خلاقانه و مبتنی بر حل مسئله (با ارزش) است.

۱-۶- خلاقیت: اندیشه‌ورزی در جهت طرح نظرات، فرضیه‌ها و ایده‌های جدید با توجه به با مسائل، ضعف­ها، کاستی­ها و خلاءهای موجود که در نهایت یا منجر به ایجاد محصولات و روش‌های جدید و یا بهبود فرایندها یافته می‌شود.

۱-۷- نوآوری: فرآیندی است که ایده را به محصول یا خدمات با کارایی خاص تبدیل می نماید و باعث بهبود محصول یا خدمات موجود می‌شود.

۱-۸-تیم‌های نوآور: مجموعه‌ای متشکل از اعضا یا همکاران انجمن‌های علمی‌دانشجویی علاقمند به مشارکت داوطلبانه و تیم‌سازی بر مبنای ایده‌های نوآورانه و فناورانه در یک یا چند رشتۀ دانشگاهی است.

 

مادۀ ۲) محورهای بخش ویژۀ «ایده‌شو»

۲-۱ ) دانشگاه و کسب‌وکارهای نوپا دانشجویی:

  • ایده‌های مرتبط با دانشگاه و شکل‌گیری فرهنگ کارآفرینی بین دانشجویان و اعضای هیات علمی
  • ایده‌های مرتبط با تبدیل فرصت کارآموزی دانشجویان به اشتغال پایدار
  • ایده‌های مرتبط با شکل‌گیری بستر حضور انجمن‌های علمی دانشجویی در پارک‌ها و مراکز نوآوری
  • ایده‌های مرتبط با تجاری‌سازی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دکتری دانشجویان
  • ایده‌های مرتبط با تولید محتواهای علمی و تخصصی در رشته‌های دانشگاهی جهت اشتغال پایدار
  • ایده‌های مرتبط با کسب‌وکارهای دانشجویی در فضای مجازی

۲-۲) مهارت‌افزایی و اشتغال دانشجویان:

  • ایده‌های مرتبط با افزایش مهارت‌افزایی دانشجویان در راستای اکوسیستم نوآوری ایران
  • ایده‌های استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای دانشجویی در رشته‌های مختلف دانشگاهی
  • ایده‌های استارتاپ‌های زمینه‌مند جهت فروش کالاها و خدمات ایرانی (به ویژۀ صنایع دستی)
  • ایده‌های استارتاپ‌ها و کسب‌وکار جهت افزایش صادرات محصولات
  • ایده‌های کسب‌وکار جهت پیوند میان جامعه، صنعت و دانشگاه توسط دانشجویان

ایده‌های کسب‌وکار آزمایشگاهی جهت تولید محصول فناور و نوآور
۲-۳)  زیرمحورهای چالش‌های محیط زیست و انرژی:

  • ایده‌های کسب و کار در عرصۀ دانشگاه سبز
  • ایده‌های علمی و عملی جهت ایجاد مشوق‌های انگیزشی برای شهروندان دوستدار محیط‌زیست
  • ایده‌های کسب‌وکار مرتبط چالش‌های مدیریت منابع آب
  • ایده‌های کارآفرینی در رشته‌های دانشگاهی با تأکید بر ارزش‌های محیط زیست و انرژی پاک
  • ایده‌های کسب‌وکار جهت کاهش چالش‌های تولید و مصرف کالاهای تجزیه‌ناپذیر

۲-۴)  زیرمحورهای خلاقیت و نوآوری در کسب‌وکارهای کوچک (خانگی، محلی و سنتی)

  • ایده‌های مرتبط با ایجاد ارزش افزوده در کسب‌وکارهای کوچک
  • ایده‌های مرتبط با ایجاد بسترهای خدمات اینترنتی در کسب‌وکارهای کوچک
  • ایده‌های مرتبط با تولید محتواهای آموزشی و فرهنگ‌سازی برای کسب وکارهای کوچک
  • ایده‌های مرتبط با عملیاتی‌کردن کسب‌وکارهای کوچک

 

مادۀ ۳: مراحل بخش ویژۀ ایده‌شو

۳-۱) ثبت‌نام دانشجویان متقاضی بخش ویژۀ «ایده‌شو»

۳-۲) برگزاری ۵ دورۀ آموزشی برای شرکت‌کنندگان جهت آشنایی با اکوسیستم نوآوری، تکمیل کردن مدل کسب‌وکار و ارائۀ سه دقیقه‌ای ایده

۳-۳) فرآیند داوری در دو مرحلۀ پایش اولیه و انتخاب برگزیدگان در روز اختتامیه

 

مادۀ ۴: شرایط ثبت‌نام دانشجویان

(۴-۱)کلیۀ اعضا و همکاران انجمن‌های علمی‌دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور در قالب فردی و گروهی مجاز به ثبت‌نام و ارسال آثار در بخش رقابتی با توجه به محورهای بخش ویژۀ «ایده‌شو» خواهند بود.

(۴-۲)پس از شرکت در کارگاه‌های آموزشی و خدمات مشاوره‌ای، ارائۀ مجازی ایده در زمان برگزاری سیزدهمین جشنوارۀ بین‌المللی حرکت، به مدت سه دقیقه به‌صورت آنلاین در حضور داوران صورت خواهد گرفت.

(۴-۳)نتایج داوری نهایی و معرفی برگزیدگان در روز اختتامیۀ سیزدهمین جشنوارۀ بین‌المللی حرکت صورت خواهد گرفت.

تبصرۀ ۱: ایده‌های ارائه شده باید توسط دانشجویان خلق و تولید شده باشد و کپی کردن آثار از منابع ایرانی و خارجی ممنوع بوده و در صورت احراز، موضوع تخلف محسوب می‌گردد و مطابق مقررات حقوقی برخورد خواهد شد.

 

مادۀ ۵: ارسال ایده‌ها به دبیرخانه

۵-۱) شرکت‌کنندگان از تاریخ انتشار فراخوان تا تاریخ ۵ اسفند ۹۹ می‌توانند ایده‌های خود را در سایتhttp://ideashow.sbu.ac.ir  بارگذاری نمایند.

۵-۲) کلیۀ اطلاع‌رسانی‌های مرتبط با بخش ویژۀ «ایده‌شو» در سایت و برحسب نیاز، از طریق کانال‌های تلگرامی و اینستاگرامی صورت خواهد گرفت.

۵-۳) هم‌زمان با ثبت‌نام شرکت‌کنندگان کارگاه‌های آموزشی آشنایی با اکوسیستم نوآوری ایران و  مدل‌های کسب‌وکار نیز برگزار می‌گردد. تمامی ویدئوهای آموزشی ضبط و در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد.

۵-۴) با هماهنگی مشاوران کسب‌وکار و منتورها، شرکت‌کنندگان باید تا تاریخ ۱۰ اسفند ۹۹ ویدئو سه دقیقه‌ای و پوستر اینفوگرافیک مورد نیاز را تکمیل و ارسال نمایند.

تبصرۀ ۱: نتایج پایش اولیۀ آثار در تاریخ ۶ اسفند ۹۹ از طریق سایت اعلام خواهد شد و برگزیدگان این مرحله در سیزدهمین جشنوارۀ بین‌المللی حرکت، به‌صورت مجازی به مدت سه دقیقه در حضور داوران ارائۀ آنلاین ایده خود را خواهند داشت.

تبصرۀ ۲: آدرس سایت ideashow.sbu.ac.ir است و حتماً باید بدون www در مرورگر نوشته شود.

 

مادۀ ۶: فرآیند داوری ایده‌شو

۶-۱) ایده‌های ارائه شده توسط دانشجویان به‌صورت فردی و گروهی به دبیرخانه ارسال می‌شود و متناسب با هر ایده از طرف دبیرخانه یک مشاور تعیین می‌گردد. وظیفۀ مشاور ارائۀ آموزش‌های لازم به ایده‌پردازان جهت ارائۀ آن‌ها به بهترین شکل در بخش ویژه ایده­شو است (نحوۀ ارتباط با منتورها توسط دانشجویان شرکت کننده از طریق تلفن همراه هماهنگ خواهد بود).

۶-۲) ایده‌های ارسال شده به دبیرخانه در مرحلۀ اول توسط داوران بررسی و پایش می‌شود و نتایج این بررسی در سایت اعلام خواهد شد.

۶-۳) تیم‌ها و یا نفراتی که ایده‌شان در پایش اولیه برگزیده شده می‌بایست در کارگاه‌های آموزشی تکمیلی (به‌صورت مجازی) شرکت و نسبت به ارائۀ آنلاین ایده در فضای مجازی در سه دقیقه در زمان برگزاری جشنوارۀ بین‌المللی حرکت در حضور داوران و سرمایه گذاران اقدام نمایند.

 ۶-۴) برگزیدگان نهایی بخش ویژۀ ایده‌شو در مراسم اختتامیۀ سیزدهمین جشنوارۀ بین‌المللی حرکت، بر اساس امتیاز داوران معرفی خواهند شد.

۶-۵) آثار اینفوگرافیک ایده‌ها در بخش نمایشگاهی جشنوارۀ بین‌المللی حرکت بارگذاری و قابل مشاهده خواهد بود.

تبصره – شاخص‌ها و کلیۀ اطلاعات مربوط به داوری سایت قرار گرفته است.

 

مادۀ ۷) زمان بندی بخش ویژه ایده شو:

(۷-۱)آخرین مهلت دریافت ایده‌های دانشجویان: ۵/۱۲/۱۳۹۹

(۷-۲)ارائه ویدئوهای سه دقیقه‌ای و پوستراینفوگرافیک: ۱۰/۱۲/۱۳۹۹

(۷-۳)ارائۀ ایدۀ در سه دقیقه برگزیدگان پایش اولیه به‌صورت مجازی: هم‌زمان با برگزاری سیزدهمین جشنوارۀ بین‌المللی حرکت

(۷-۴)اعلام نتایج: هم‌زمان با اختتامیۀ سیزدهمین جشنوارۀ بین‌المللی حرکت

تبصره: در صورت هرگونه تغییر در زمان‌بندی و همچنین ساعت برگزاری سیزدهمین جشنوارۀ بین‌المللی حرکت، مراتب از طریق آدرس سایت جشنواره اعلام می‌گردد.

دبیرخانه ایده شو

آدرس: تهران، ولنجک، میدان شهید شهریاری، دانشگاه شهید بهشتی، طبقه منفی ۳ مرکز نوآوری، دبیرخانه دائمی ایده شو بهشتی  تلفن:۲۹۹۰۲۶۶۲ -۰۲۱  پاسخگویی از طریق واتساپ:۰۹۱۰۴۳۵۶۷۷۸

بعد از ثبت‌نام و تکمیل فرم مربوطه، با همکاری و هدایت مشاوران و مدرسان، ویدیو و پوستر اینفوگرافیک توسط شرکت‌کنندگان تهیه و برای دبیرخانه ارسال خواهند شد.

                                                                        

جهت دانلود PDF  این دستورالعمل بر روی عبارت کلیک کنید